Kuidas advendiootusest sai jõuluootus

Elvas toimub traditsiooniline advendiaja alguse üritus, kus üheskoos süüdatakse tuled linna jõulukuusel. Kirikuõpetaja soovib jõulurahu ja lapsed laulavad jõululaule.

Sel aastal avanes mul võimalus jõulueelsed head soovid edastada ning esimene advendiküünal süüdata. Leidsin luuleread, mis mõningate mööndustega sobisid väga hästi tänasesse päeva ja Elva linna. Mööndused tuleb sel korral lume osas teha.

Täna me linn,
meie kodune hämarduv linn,
iga pargi ja poega, lumine linn,
kuuselõhnaline linn,
on nii pühade moega.

(Maimu Linnamägi)

Advendiootus on lõppenud ning tänasega algab jõuluootus. Minu lapsed on juba mitu nädalat kärsitult uurinud, millal me  otsime kapist välja jõulukaunistused. Kas päkapikud hakkavad käima peale esimest adventi või pärast 1. detsembrit?  Millal on juba 1. detsember, et saaks advendikalendri esimese akna avada? Millal me toome kuuse tuppa? Jõulukaunistuste meisterdamine on käinud juba terve eelmise nädala ning esimesed piparkoogid on küpsetatud meie peres juba enne kadripäeva. Siginat-saginat jagub..

Ka Elva linnas on advendiajal väga palju saginat. Järgmisel pühapäeval toimub  laulustuudio jõulukontsert, Lendteatris toimetab Päkapikk Peeter ning toimub etenduse “Kui tähed säravad” jõulu-eri. 17. detsembril toob jõulumuusika Elvasse Dave Benton koos tütrega, kolmandal advendil toimub Elvas suurejooneline jõuluturg ning meie kultuurikollektiivide ühine jõulukontsert. Jõulupeod toimuvad meie lasteaedades, koolis, huvikoolides, asutustes ja ettevõtetes.

Paul- Erik Rummo jõulujutus on read, et “Jõulu eel on mõned asjad nii, nagu muidu mitte iialgi…”. Minu jaoks on need mõned asjad  piparkoogid, mandariinid, küünlad, sussid, päkapikud, lumi, kuusk, advendikalender, jõulupeod, jõulumuusika verivorst, hapukapsad, jõulurõõm ja jõulurahu.

Soovin teile kõigile toredat siginat-saginat täis jõuluootust, positiivsust ning rõõmu igasse päeva. Hoiame üksteist!

Foto: Kayvo  Kroon

 

 

 

Leave a Reply

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM